Mese în oraș – 10 reguli de urmat atunci când mâncăm în oraș

Mese în oraș – 10 reguli de urmat atunci când mâncăm în oraș

E soare, e cald, e frumos, copii se joacă, păsărelele cântă……e clar, vara și-a intrat în drepturi anul acesta mult mai devreme. Nu ne supărăm totuși, ne place vremea caldă, ne plac ieșirile la terasă sau în oraș, ne place să ieșim în natură cu prietenii și ne place să profităm de fiecare rază de soare.Vara este sezonul bucuriei dar și sezonul exceselor și cum ne place să arătăm bine în costum de baie, e bine să ținem seama de câteva reguli care ne pot salva în anotimpul cald.

Fiind oameni moderni se întâmplă deseori să mâncăn în oraș, mereu grăbiți, mereu pe fugă uităm să fim atenți la micile detalii care apoi au efecte majore în viața noastră.

Fiți însă fără grijă, am făcut o listă cu 10 reguli de urmat atunci când luăm masa în oraș, iar dacă le veți urma, anul acesta veți putea purta orice costum de baie doriți, dar cel mai important veți fi mai sănatoși.

  • Regula nr.1. La restaurant, la nuntă sau la zile de naştere – nu mergeţi înfometaţi! În timpul zilei mentineţi un regim de alimentaţie normal, pentru a nu avea senzaţie de foame spre seară şi pentru a nu exagera cu mâncarea din timpul nopţii!
  • Regula nr. 2. În primul rând solicitaţi-i chelnerului să ia toată pâinea de pe masă şi cereţi-i apă. Începeţi neapărat cu o Salată!
  • Regula nr. 3. Ocoliţi Bufetele Suedeze şi All-Inclusive. Multitudinea ofertei este ispititoare. Studiile au arătat că atunci când avem o gamă aşa mare de feluri de mâncare, noi consumăm de două ori mai mult!
  • Regula nr. 4. Renunţaţi la vizitele la Fast-Foodla tot ce înseamnă mâncare prefabricată, de o calitate scăzută şi cu un nivel ridicat de calorii.
  • Regula nr. 5. Nu comandaţi porţii foarte mari. Dacă doriţi să încercaţi ceva nou, comandaţi o porţie la două personae.
  • Regula nr. 6. Staţi mai departe de alimentele prăjite în pesmet, cu sosuri, maioneză, margarină, unt, chipsuri şi alimente gătite în aluat.
  • Regula nr. 7. Evitaţi prăjelile. De fiecare dată alegeţi carnea sau peştele, făcutе la abur, grătar, grill sau cuptor.
  • Regula nr. 8. Renunţaţi la băuturile carbogazoase, mai ales în cantităţi mari. Ele conţin multe calorii. În locul lor comandaţi o limonadă şi beţi mai multă apă.
  • Regula nr. 9.Înainte de toate alegeţi legumele, peştele, carnea!
  • Regula nr. 10. Nu cumpăraţi “mâncarea-gunoi” (junk-food) de la aparate, nici pentru voi, nici pentru copii. Dacă planificaţi o plimbare cu familia, pregătiţi din timp gustări sănătoase.

Acum dețineți cunoștiințele necesare pentru o vară plină de distracție, fără grija alegerii mâncării potrivite pentru tine și familia ta. Ieșiți în oraș, distrați-vă și fiți pregăti pentru cea mai tare varăăăăăăăă!!!!!!

Tu ce trucuri ai în mânecă pentru o vară gustoasă și sănătoasă?