12 lucruri de făcut în Timișoara

12 lucruri de făcut în Timișoara

30 de grade, căldură mare mon cher, vorba lui Caragiale. Se pare că vara și-a intrat în drepturi mult mai devreme anul acesta și îți face de cap.
Raze de soare, limonadă, terase, cluburi, prieteni și muzică bună…..cine să mai aibă chef de muncă… dar cum nu putem neglija acest aspect, ne mulțumim cu câte 2 zile libere la sfârșit de săptămână.
Chiar dacă sunt doar 2 zile, sunt binevenite și cu siguranță încercăm să profităm de ele la maxim.

Pentru cei care vor să încerce ceva nou, pentru cei fără idei sau pentru cei curajoși, am pregătit o listă cu idei interesante despre cum ne putem petrece timpul liber în Timișoara și în zonă.

Deci să purcedem zic …:)

1. Primul lucru și cel mai la îndemână este să ieși la terasă, la un suc sau un cocktail, să te relaxezi uitându-te la trecători prin ochelarii de soare în timp ce razele de soare îți mângâie pielea. Vestea bună este că Timișoara are o gamă largă și variată de terase și cluburi cel puțin interesante.
La Pisici, La capițe, Daf Junior sau oricare altă terasă de pe malul Begăi, fie că vrei ceva în centru sau mai retras, cu priveliște sau nu, cu animale sau fără….în Timișoara le găsești pe toate.

2. Un alt lucru pe care l-ai putea face, devenit deja tradițional, este să vizitezi numeroasele obiective turistice din oraș…. Și Doamne ajută sunt destule….Catedrala Mitropolitană, Palatul Dauerbach, Baile Comunale, Turnu de apa, Palatul Lioyd, Castelul Huniade, Opera, etc. Astfel ai posibilitatea să străbați orașul și să te afunzi în istoria și frumusețea regiunii.

3. Tot pentru cei mai liniștiți, pentru cei care au nevoie doar de relaxare, poți încerca librăriile-ceainării, cum ar fi Cartea de Nisip, La două bufnițe, Cărturești, Esotera….etc. Nu numai că vei găsi liniștea de care ai nevoie dar vei putea descoperi cărți noi și interesante pe care le poți răsfoi la un ceai savuros.

4. Pentru cei care vor un pic de mișcare vă recomandăm plimbările cu vaporașul sau cu hidrobicicleta pe minunatul râu Bega. Astfel vei putea petrece timp cu familia sau prietenii facând ceva diferit dar placut pentru toată lumea.

5. Dacă tot suntem pe Bega, sugerez să rămânem tot aici, dar de această dată vă propunem ceva un pic mai îndrazneț. Dacă îți dorești ceva un pic diferit față de ieșirile tale de până acum, alge o plimbare pe Bega dar cu caiacul. În fiecare marți și miercuri, până pe 30 Mai,Vertical Adventure organizează plimbări cu caiacul pe Bega, astfel vei putea petrece timp cu prietenii sau îți poți face prieteni noi, și bonus, ai posibilitatea de a vedea și explora zone noi și difereite, chiar sălbatice, de pe Bega.

6. Poligonul Mag Tehnica este unul dintre primele poligoane indoor deschise publicului larg. Așadar dacă vrei ceva adrenalină dar nu vrei să mergi prea departe, ia-ți prietenii și faceți un concurs de îndemânare și tragere la țintă. Un mod excelent de a-ți petrece timpul liber dar în același timp de reducere a stresului 😉

7. Dacă îți surâde ideea de a trage cu arma dar vrei ceva pentru toți prietenii tăi, poți alege cu încredere PaintBall. Băieții de la Maximo Paintball te vor instrui și te vor ajuta să îți scoți adversarii din joc. Petrece-ți ziua în cel mai placut și diferit mod și cu siguranță vei fi placut surprins.

8. O altă modalitate în care își poți petrece timpul liber este echitația. Din fericire Timișoara oferă această posibilitate prin numeroasele cluburi de echitație. Unul dintre cele mai impresionante cluburi de acest gen este Clubul Sportiv de Echitatie Laurentiu Covaci. Localizat în Belinți, oferă servicii de echitație pentru începători dar și copii. Deci, modalitatea ideală de a petrece timp cu copii tăi.

8. Vrei să arzi calorii, să simți pulsațiile inimii și transpirația pe frunte? Atunci încearcă o sedință de Squash. Squash Sport Arena te așteaptă cu prietenii sau singur, să încerci unul dintre cele mai rapide sporturi care cu siguranță te vor solicita la maxim.

9. Însă dacă ești pasionat de mașini, motoare, scârțâit de roți și viteză, Karting Isac și Red Motor te așteaptă pe pistă. Descătușază rebelul din tine, scapă de griji și frustrări și fi campionul zilei. Petrece o zi exact așa cum vrei….Nebună și periculoasă!

10. Pentru cei cu adevărat curajoși și pentru cei care vor să încerce ceva nou vă propunem să vă luați inima în dinți si să veniți la aerodrom. Situat în Buziaș…Aero West vă așteaptă cu o scoală de aviație și parașutism fără egal. Dacă a-ți visat să zburați, să vă desprindeți de stres și griji, să fiți nebuni și curajoși pentru o zi, acum e momentul.

11. Un fel de zbor cu parapant…vorba cântecului….pentru temerari și curajoși, 2 zile sunt suficiente pentru a cuceri lumea. Sky Tribe Adventure te invită la un zbor cu parapanta pe cerul senin. Învață tehnicile de zbor și lasă viața să te ducă unde nu ai mai fost până acum și anume în aer.

12. Dacă ai mai mult timp la dispoziție sau dacă îți place să traiești viața la maxim poți merge într-o mini excursie prin Parcul Național Domogled – Valea Cernei. Comoara Muntilor-trasee montane-Mircea Zahan organizează trasee prin natură extraordinare, de o frumusețe unică care cu siguranță îți vor tăia răsuflarea. Plecările se fac din Timișoara cu autocarul. Vizitează minunile României și bucură-te de fiecare zi!

Acum aveți o listă cel puțin interesantă cu 12 lucruri de făcut în Timișoara în vara asta, așa că ieși din casă și trăiește fiecare zi din toată inima!!! Have a nice day 🙂

Vouă ce vă place să faceți în weekend? Unde preferați să petreceți timpul liber?

Vizitatorii nostri ne-au mai intrebat…

Ce poti face in Timisoara pentru a te relaxa?

Pe langa plimbari in Centrul Vechi si petrecerea unor momente de relaxare la terasele centrale, poti alege plimbari cu vapporeto pe Bega, vizita muzee impunatoare sau Muzeul Satului Banatean.

Cat costa sa te cazezi in Timisoara?

Cea mai ieftina cazare poate fi gasita in hosteluri, cu incepe de la 80 de lei / noapte. Exista insa si hoteluri de 5 stele pentru doritori.

Sursă foto: https://verticaladventure.rezdy.com/
https://www.facebook.com/SkyTribe-Adventure-530147410443001/?fref=mentions
https://www.facebook.com/ClubSportivDeEchitatieLaurentiuCovaci/